Giuseppe Ciccolella
Rodzina Ciccolella uprawia drzewa oliwne od 1878 roku. Cztery pokolenia odważnych olejarzy, miłości, radości, potu, spalonej słońcem skóry, zadowolenia z każdego nowego zbioru. Na obszarze rozciągającym się między Giovinazzo, Molfetta i Terlizzi rodzina Ciccolella uprawia ponad 8000 drzew oliwnych odmian Coratina i Ogliarola Barese.
Dzisiaj to Giuseppe Ciccolella ponosi wielką odpowiedzialność za kontynuację pracy wykonanej przez przodków, uprawiając rolnictwo uwzględniające cykle biologiczne, naturalne odżywianie ziemi i środowiska. Robi to wszystko z pasją i determinacją tych, którzy chcą otrzymać nienaganny produkt, oliwę z oliwek, w której można poczuć ciepło wielkiej tradycji olejarskiej Apulii wraz z innowacyjnym podejściem towarzyszącym odważnym olejarzom.
W 2020 roku, w covid-owym kontekście, Giuseppe zainaugurował swoją nową olejarnię jako dowód determinacji i profesjonalizmu, który wyróżnia tę firmę od pokoleń! Rodzina tworzy dwie wyjątkowe odmiany oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia: Cagnara DOP - czystą Coratinę i Organic Cru z dodatkiem Ogliarola Barese. Wypróbuj je, jesteśmy pewni, że odnajdziesz w smaku każde zapisane tutaj słowo.
Oliwy: