Przejdź do treści

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Artykuł: Filet z Lucjana z pomidorkami datterino, oliwkami, kaparami i tymiankiem

Filet z Lucjana z pomidorkami datterino, oliwkami, kaparami i tymiankiem - Slow Italy

Filet z Lucjana z pomidorkami datterino, oliwkami, kaparami i tymiankiem

L’Ottobratico

Składniki dla 4 osób

  • 800 gr filetów z lucjana
  • 16 pomidorków datterino
  • 32 oliwki (najlepiej szczepu ottobratica)
  • 16 odsolonych kaparów
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • Oliwa z oliwek extra vergine L’Ottobratico
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • 250 ml bulionu warzywnego

Przygotowanie

Umieść filety rybne i wszystkie składniki razem na patelni z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, uważając, aby ryba nie przywarła do dna patelni. W razie potrzeby dodaj chochlę bulionu warzywnego.

Po ugotowaniu podawaj rybę z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i kaparami na talerzu. Udekoruj gałązką świeżego tymianku.